Το γαστρικό υγρό είναι το υγρό που μένει στην γάστρα αφού βγάλουμε και σερβίρουμε το μαγειρεμένο φαγητό.
Προσφέρεται σαν γαρνιτούρα συνοδεία περιπαικτικού βλέματος εκ της μαγείρισσας προς τον σερβιριζόμενο, καθώς εκείνη τον ρωτά: "Να σου ρίξω ζουμάκι μάναμου να κάμεις παπάρα;"
Προσφέρεται σαν γαρνιτούρα συνοδεία περιπαικτικού βλέματος εκ της μαγείρισσας προς τον σερβιριζόμενο, καθώς εκείνη τον ρωτά: "Να σου ρίξω ζουμάκι μάναμου να κάμεις παπάρα;"