Τρίτη, Ιουλίου 31, 2012

Ένθετο, Q&A

Στο νέο ένθετο που εγκαινιάζει το demasai, σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα του έντονου και συλλογικού προβληματισμού της ομάδας. Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις ακόμη περισσότερων απο εμάς. Δηλαδή του λαού, γιατί μόνο αυτός μας περνάει σε πλήθος. Για να μη μακρηγορούμε, θα απαντήσουμε χρόνιες απορίες του θυμόσοφου λαού και προβληματισμούς που τόσο καιρό είχαν μείνει αναπάντητοι.

Στο πρώτο τεύχος του ένθετου θα ασχοληθούμε με την έκφραση "Τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του". Σύμφωνα με τους καλούς επιστήμονες της εγγλέζικης wikipedia, ο κάβουρας είναι:


Οι αληθινοί καβούρια δεκάποδος καρκινοειδή του infraorder Brachyura, τα οποία συνήθως έχουν ένα πολύ σύντομο προβολής "ουρά" (ελληνικά: βραχύς / brachys = μικρή, [2] οὐρά / οura = ουρά [3]), ή όταν η μείωση της κοιλιάς είναι εντελώς κρυμμένη κάτω από το θώρακα. Πολλά άλλα ζώα με παρόμοια ονόματα - όπως τα καβούρια ερημιτών, καβούρια βασιλιάς, καβούρια πορσελάνη, πέταλο καβούρια και τα καβούρια ψείρες - δεν είναι αλήθεια καβούρια.


Ενώ το ζουμί του είναι:



Στο επόμενο τεύχος, ύστερα απο εκτενή επιστημονική έρευνα και με τεκμήρια απαντάμε στο αν μασάει η κατσίκα ταραμά (spoiler: οχι)

2 σχόλια:

  1. kapoios eixe kapote pei, kai nomizw egw imoun aftos, pws oi filies de xalane gia ta komata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σας και παλι μπλογκ για την καταπληκτικη σας δουλεια. Ειναι καιρος να ριξουμε φως σε ολα αυτα για να ξερουμε τι λεμε. Θελω να ασχοληθειτε και με τη φραση "καλλιο πεντε καις το χέρι, παραδεκα κέηκ αρταίρι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή