Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

Μελομακάρονο, Το


Το μελομακάρονο ή μελομακάρουνο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, λάδι και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα στη περίοδο των Χριστουγέννων. Συναντάται επίσης και σε άλλες μορφές και ονομασίες όπως: μελοτορτελίνι, μελοχυλοπίτα, μελοραβιόλι, μελόδραμα, μελοτραχανάς κ.λπ.

Το μελομακάρονο στην αγγλική λέγεται "small honey cake". το μεγαλομακάρονο αντίστοιχα λέγεται "big honey cake".

Τυπικά συστατικά των μελομακάρονων είναι το αλεύρι και το σιμιγδάλι,ζάχαρη, ξύσμα ή και χυμός πορτοκαλιού, κονιάκ,κιμάς ή κανέλα και άλλα αρωματικά, λάδι, μέλι, νερό και σάλτσα ντομάτας ή βασιλικό. Γαρνίρεται με τριμμένο αμύγδαλο και τριμμένο τυρί.

0 εντυπώσεις:

Δημοσίευση σχολίου