Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2012

Αλάσκα,η

Αλ+ασκα ( al+aska) εκ της λατινογενούς πρόθεσης al που δηλώνει προορισμό και του αρχαιοαγγλοσαξωνικού ρήματος ask ( aska στην αργκό)
Οι αρχηγοί των native americans συγκεντρώνονταν στο χώρο που μέχρι σήμερα ονομάζεται Αλάσκα, όταν καλούνταν να θέσουν σημαντικά ερωτήματα στο λαό , τον οποίο και καλούσαν να προβληματιστεί και να αποφασίσει για αυτά, σε μια πρώιμη (ίσως και την πρώτη) μορφή δημοκρατίας.
π.χ. -Το χλωμό πρόσωπο θέλει να φτιάξει νέο τοτέμ και δεν ξέρει τι ύφος να δώσει
       - Αλάσκα σε 10'?

6 σχόλια:

  1. πολυ καλη ερευνα του γκρουπ σας, να θυμισουμε πως και στην αρχαια Ελλαδα ειχαν την πνυκα. Ισως αυτο συνδεεται, ισως οι Ελληνες μετεδωσαν την ιδεα αυτη. Μην ξεχναμε πως οι πατεραδες μας ηταν απογονοι των θεμελιωτων της δημοκρατιας και της ευρωπα'ι'κης ενωσης. Μην ξεχναμε παλι πως οι περισσοτερες λατινογενεις λεξεις δημιουργηθηκαν τον καιρο του εμφυλιου πολεμου για να περιγραψουν σκεψεις και συναισθηματα. Ολα αυτα δεν μπορει να ειναι τυχαια. σκεφτειτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετίσματα απο την κρύο Ηνωμένο Βασίλειο παιδιά, πραγματικά μπράβο για το support που δίνετε σε όλο τον κόσμο. Και έβλεπα bbc και channel 4 και πέταγαν στους τίτλους ειδήσεων ότι "Greek cabinet backs George Papandreou's Alaska plan" και άλλα τέτοια ότι η Αλάσκα θα οδηγήσει σε backruptcy και άλλα τέτοια όμορφα. Τώρα όλα δένουν!

    Καλό κουράγιο πατριώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι, το demasai πάντα δεμένο με τις σύγχρονες εξελίξεις σας ανοίγει τα μάτια όπου κι αν βρίσκεστε!
    Your welcome φιλε μου εκ μέρους όλου του team του demasai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. uparxoun kai autoi vevaia pou upostirizoun oti i alaska uparxei kai einai zontani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλασκα ειναι εξω απο την κοζανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σημειωθεί ότι ουδεμία σχέση έχει αυτή η πράξη δημοκρατίας με την απουσία λάσκας (α στερητικό + λάσκα) δηλαδή την τσίτα. Η τσίτα ως αιλουροειδές δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή