Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2012

Αφιέρωμα: Πτυχίο

Πρώτοι στον πολιτισμός, στη δημοκρατία, στη θυσία στους Θεοί, στο δημόσιο χρέος μα και πρώτοι στις σπουδές και τις τέχνες πάντα ήταν οι Έλληνες.
Η διαδικασία της φοίτησης ξεκίνησε στη Χίο κάπου κάπου στα 540π.Χ. όταν ένας βαρκάρης έμαθε στο γιό του πώς λαξεύουν μία βάρκα. Τότε πολλοί άλλοι γιοί ζήλεψαν και ζήτησαν κι αυτοί να μάθουν να λαξεύουν άλλες βάρκες. Ο πατέρας βαρκάρης για να ξεχωρίζει ποιός ξέρει και ποιός τελικά δεν ξέρει να λαξεύει βάρκες, έδινε ένα χαρτί στους καλούς μαθητές που τους πιστοποιούσε και τους έκανε μάγκες.
Όταν άλλοι ρωτούσαν τους μαθητές από πού βρήκαν το χαρτί που τους έδινε αυτή τη δύναμη, απαντούσαν "π'τη'Χίο" κι έτσι έμεινε στις μέρες μας και λέγεται Πτυχίο.

(σ.σ. ο Nikos πιστός στην παράδοση και στη φιλοσοφία του Blog κόπιασε και σήμερα πήρε ένα π'τη'Χίο που λέει πως μπορεί να φτιάξει βάρκες. πιό μεγάλες.)

5 σχόλια:

  1. σας ευχαριστώ! αυτό το οφείλω στην αγάπη και την υποστήριξη σας, χωρίς τις οικονομίες σας δε θα είχα πάει ούτε στη Χίο αλλά και σε κανένα άλλο νησί του ελληνικού cosmos! αυτό το χαρτί ανήκει σε σας που copy-ασατε πολύ περισσότερο!

    επόμενο σεμινάριο στο ψάρεμα! stay tuned!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω σε ευχαριστω που ηρθες Nikos και προσπαθησες και πετυχες και μπραβο σου! Μακαρι ολα τα παιδια της γης να ερχονταν σε μενα και να μαθαιναν τεχνες οπως εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια φορά πήγα με μία πόρνη που λεγόταν Χιος και μου έμαθε τις καλύτερες τέχνες! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέφανος ΧίοςΠέμπτη, Ιουνίου 07, 2012

    Θα σας καταγγείλω για πιθανή δυσφήμιση μου! Σας παρακαλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξέρω κ ένα άλλο παλικάρι από τη Χίο που πήρε π'τη'Χίο! (συγκινήθηκα λίγο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή