Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012

Κριτικές Δίσκων, Κρητική Disco


Μοιάζει με ενετικό αρχοντικό στην Κρήτη. Είναι ,όμως, μια μεταμοντέρνα disco με πολύ στυλ, ορκισμένη στoν τοπικό κρητικό χορό και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Η Disco2000 μόλις άνοιξε, φέροντας την υπογραφή του δίδυμου της επιτυχίας, του Δημήτρη Βλαχοδημητρακόπουλου (Koladiko V.I.P., Μπουρδέλεος) και του ευρηματικού σεφ Χρήστου Χωρισαγόνη. Μαζί τους αυτή την φορά συμπράττει και ο ηθοποιός Marlon Brando (The Godfather) που βάζει στο Disco2000 απευθείας από τις καταβολές του την ουσία της ενέργειας της Κρήτης.
Η κουζίνα του Disco2000 μυείται στα μυστικά των original τοπικών σπεσιαλιτέ από ολόκληρη την Κρήτη χρησιμοποιώντας αγνά παραδοσιακά τοπικά υλικά: ξυνομυζίθρες, γλυκομυζίθρες, semi-αλμυρές μυζίθρες, μυζίθρες και τυριά, ελαιόλαδο από την Μονή των Καραντουνέων από το Ρέθυμνο, καπουτσίνο απο τη Μονή των Καπουτσίνων, βιολογικά προϊόντα, τοξικά προϊόντα, μέλι, απάκι και ολόφρεσκα λαχανικά από τα τοπικά μποστάνια της Αφρικής. Τιμά δεόντως τα σφακιανά σίγκλινα, τους A-ha με το αξέχαστο Take on me, κοχλίους μπουρμπουριστούς με αρισμαρί και τα ηρακλειώτικα γαμοπίλαφα, Bee Gees και Dona Summer, όπως και τα χανιώτικα μπουρέκια και τις σφακιανές πίτες.
Τα εδέσματα συνοδεύονται από σπιτικές τεκίλες και ρακές από τα Χανιά, βότκα-τόνικ, ρακόμελα, πετρέλαιο, ουίσκι κόλα-redbull, μελόρακι, bloody mary καθώς και 30 διαφορετικές ετικέτες από βιολογικά ή τοπικά κρασιά της Κρήτης.
Κάθε εβδομάδα η καρδιά του Disco2000 χτυπάει με live από γνωστούς λυράριδες και παραδοσιακούς τραγουδιστές της Καισαριανής καθώς και με ακούσματα και βλέμματα από τους πιο πιο έντεχνους καλλιτέχνες. (Madonna, Κοκκίνου, Μονσερά Καμπαγιέ) Όλες οι υπόλοιπες μέρες θα συνοδεύονται από λαγούτο και σαγανάκι τυρί.
Η Disco2000 θα είναι ανοικτή από το μεσημέρι ως τις 4 το πρωί καθημερινά ενώ τα Σβκ το after κορυφώνεται μέχρι τις πολύ πρωινές ώρες με μια τεράστια ποικιλία από σούπες , γαρίφαλα, ζυμαρικά, και κακοφτιαγμένα μαγειρευτά.

7 σχόλια:

  1. Oh My God! Pou einai auto to magazi? Fainetai teleio stin eikona tou keimenou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο, απο μουσική δε μας είπατε ρε παιδιά, τι φάση είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί δυστυχία! Τί δυστυχία!
    Καλύβι ἐσύ τῶν πόνων μου κι αὐλή τῶν συμφορῶν μου,
    τόν ἐπιούσιο ποῦ θά βρῶ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτή τη disco είχε παίξει φάση με dj-Tiesto και σκαλτσούνια σφακιανά ή είχε γίνει Privilege στην κρητική-techno βραδιά του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε, τώρα το θυμήθηκα, τη Disco2000 την είχε δείξει στο MasterChef, που είχαν πάει και είχε τη δοκιμασία ποιος θα χορέψει καλύτερα! Τι μου θύμησες!

      Διαγραφή
  5. Λοιπον, τριαντατριων χρονων πεθανε ο Χριστος κιαλλος Ενας... Ενταξει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή