Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2012

Ebay, Ο

Ένα ακόμη ποστ που υποδέχεται σιγα - σιγά το καλοκαίρι

Λέξη που μας έρχεται απο την άλλη εποχή. Τότε στην Τουρκοκρατία, όταν κάποιος είχε κάτι πολύτιμο ή όχι και ήθελε να το ξεφορτωθεί για να βγάλει χρήμα να φάει μπορούσε ή να κοιτάξει να το πουλήσει μόνος του στο χωριό του ή να τον δώσει στον τοπικό άρχοντα για να το προωθήσει στην υπόλοιπη χώρα και να πιάσει καλή τιμή, να το δώσει δηλαδή στον πρόκριτο, το δημογέροντα, τον κοτζαμπάση, τον προϋχοντα, τον προεστό, τον μπέη που λέγαν τότε με μια λέξη να καταλαβαίνονται. Αλλα αυτός, ναι αλλά αυτός ήθελε και πρμοήθεια, κάτι για την τσέπη του οπότε δε συνέφερε καμία φορά (δηλαδή πάντα).

"Που να πάω να πουλήσω το playstation, στο χωρίο ή μπέη ? "

Και αυτό ήρθε μέχρι τις μέρες (μας).
Ιστορικό Παράδειγμα μπέη που πουλάει το ipod του Κίτσου:


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμο ΤηλεφώνημαΠαρασκευή, Μαρτίου 09, 2012

    Για όσους θέλουν να διαβάσουν και το καταστατικό του ebay:

    http://www.arcadians.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=165:-&catid=89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσουμε επίσης ότι το αγγλικό ρήμα obey (υπακούω) είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ελληνικής προέλευσης σχεδόν. Απο την ίδια εποχή, όταν έκανε κάτι σημαντικό ο Mpehs και οι άλλοι έμεναν με το στόμα ανοικτό απο θαυμασμό (οοοΟΟΟοοοο) οπότε ήταν σαν περίπου να τον υπάκουαν για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εδω θελω να σταθω γιατι ηθελα καιρο τωρα να κανω αυτο το ποστ. Άξιος και μεγας Μπέης της εποχής και ξακουστός τρανός αειμακάριστος, ήταν ο Πέτρος ο Μαυρομιχάλης των Μαυρομιχαλέων τέταρτος συγγενής καάποιου συντάκτη μας. Ο Πέτρος ο Μπέης ήταν αγαπητός απο τον κόσμος και τον υπόκοσμος για την προσφορά του τόσο που του κόλλησαν τον τίτλο στο όνομα. Σαν τον Χατζή Αβάτη, έτσι κι ο Πέτρος λεγόταν Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης

      Διαγραφή
  3. Γεια σας φιλοι μου διαβαζω ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ και χαιρομαι που ενδιαφερεστε για ενα τετοιο θεμα για να μη χανουμε το νοημα ομως διαβαστε σας παρακαλω ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟ.εχω και βιντεακι με της ταυτοτητες που ερχονται ο διαολος με σταυρωμενα τα χερια την πενταλφα στο μετωπο του και το 6 6 6 πανω απο το κεφαλι του.αυτη ειναι ειναι η ταυτοτητα που θα μας δωσουν.....οι αδειες οδηγησεως αλλαζουν και γινονται καρτουλες απο το 2007....οι εχοντες πιστη καιταπεινοτητα δεν χρειαζεται να φοβηθουν τιποτα...ο ναος του σολομωντα ειναι ετοιμος και περιμενει στηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ρε Πατηρ Υιε, ποσο καιρο έχουμε να τα πουμε ρε ψηλε?

    Μπες ρε και στο site μου, έχω και γω υλικο μαζεμενο

    http://www.mistiria.com/misterigreece/penteli.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Beirut: tribute band (μ-πάντα αφιέρωμα δηλαδή) σε έναν μπέη με πολλές περιπέτειες που έκανε ιστορικό ταξίδι σε μια ανεξερεύνητη διαδρομή (root) kai γράφουν τραγούδια όπου εξιστορούν τα ταξίδια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος άνθρωπος. Φτάνει και περισσεύει να είσαι μόνο άνθρωπος..... (poso dikio exei aytos pou to eipe....!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή